چگونه یخ زدایی کنیم

پیشنهاداتی برای احیای گوشت،غذای آماده،رب،سبزی ها،شیرینی ها و میوه های یخ زده

شیرینی
بهترین راه برای یخ زدایی شیرینی ها این است که آنها را نیم ساعت تا 45دقیقه پیش از مصرف،از فریزر خارج کنید و در دمای محیط آشپزخانه قرار دهید. یخ زدایی شیرینی ها با مایکروفر نه تنها باعث شل شدنشان می شود بلکه طعم آنها را هم خراب می کند.اگر شما هم از آن خانم هایی هستید که دوست دارید با بهترین روش های یخ زدایی انواع خوراکی ها آشنا شوید،بد نیست نگاهی به توصیه های زیر بیندازید.

گوشت
1-اگر قصد نگهداری طولانی مدت گوشت را دارید،باید بلافاصله و با حداکثر سرما آن را منجمد کنید تا کیفیت و ارزش آن در بالاترین سطح باقی بماند.
2-اگر روی بسته بندی گوشت،سوراخ یا پارگی وجود داشته باشد،ممکن است آب سطحی آن به سرعت بخار شو د لکه های سفیدی که سوختگی انجماد دارد،روی سطح بافتش دیده شود.
3-اگر لکه های سیاه،پیش از انجمادگوشت روی آن نباشد و پس از فریزر کردن به وجود بیایند،احتمال آلودگی قارچی در آن قسمت گوشت دور از انتظار نیست.
4-بهتر است به علت خرد شدن بافت گوشت چرخ کرده،آزاد شدن آنزیم ها و انجام چند فرایند و دستکاری در این گوشت،آن را داخل فریزر نگهداری نکنید.
5-یخ زدایی گوشت باید خیلی آهسته و تدریجی انجام شود تا قطره های آب،سوزنی از درون آن خارج شود و مواد مغدی اش به صورت خونابه هدر نرود.
6-اگر 24 ساعت پیش از مصرف،گوشت قرمز را از داخل فریزر خارج کنید و آن را در طبقه های پایینی یخچال بگذارید، می توانید از باز شدن مناسب یخ آن مطمئن شوید.
7- اگر وقت کافی برای یخ زدایی گوشت ندارید،می توانید با قرار دادن مستقیم آن درون قابلمه،از هدر رفتن مواد مغذی اش به صورت خونابه پیشگیری کنید.
8-گوشت مرغ را 12ساعت و ماهی و میگو را8 ساعت پیش از مصرف از فریزر خارج کنید و برای یخ زدایی در طبقات پایین یخچال بگذارید.
9-استفاده از مایکروفر،یکی از راههای ساده برای یخ زدایی انواع گوشت ها است.
10-قرار دادن انواع گوشت در آب،راه مناسبی برای باز کردن یخ آنها نیست و باعث از بین رفتن مواد مغذیشان می شود.

سبزی
1-ساده ترین راه برای باز کردن یخ سبزی قرمه،آش،پلو،کرفس یا کوکو این است که آنها راه فقط2ساعت پیش از مصرف از فریزر خارج کنید.
2-قرار دادن سبزیهای یخزده به مدت2تا3دقیقه درون مایکروفر هم میتواند تا حد زیادی یخ آنها را از بین ببرد.
3-یک راه بسیار ساده برای باز شدن یخ سبزیهای خام یا پخته ای که نیاز به پختن و گرم کردن دارند،قرار دادن آنها داخل قابلمه بلافاصله پس از خارج کردن از فریزر است.
4-برای پیشگیری از قهوه ای شدن قارچ در فریزر می توانید آن را با کمی آبلیمو مخلوط و سپس فریزر کنید.قارچ های یخ زده در صورت خارج شدن از فریزر در زمانی کمتر از نیم ساعت باز میشوند.
5-بهتر است برای پیشگیری از تغییر رنگ یا طعم ذرت،نخود فرنگی و قارچ ،آنها را با دمای محیط و بدون استفاده از مایکروفر یخ زدایی کنید.
6-به هیچ وجه از ظرف پر از آب برای باز کردن یخ سبزی ها استفاده نکنید.این کار باعث از دست رفتن طعم طبیعی آنها میشود.
7-بهتر است برای پیشگیری از تغییر طعم و رنگ هویج،آن را پیش از فریزر کردن،کمی بخارپز کنید و یخ زدایی اش را هم در دمای محیط انجام دهید.

غذاهای آماده
1-اگر برنج پخته و آماده را داخل فریزر گذاشته اید می توانید با قرار دادن ظرفش در محیط آشپزخانه به مدت 3ساعت یخ آن را باز کنید.
2-انواع برنج های ساده و مخلوط را می توان با قرار دادن ظرف آنها روی حرارت غیر مستقیم مانند بخار سماور یا کتری یا روی شعله پخش کن گاز،به راحتی یخ زدایی و گرم کرد.
3-خورشت های پخته و یخ زده با قرار گرفتن داخل مایکروفر یا روی حرارت مستقیم گاز به راحتی یخ زدایی میشوند.

رب و گوجه
1-بهتر است رب را پیش از فریزر کردن از قوطی خارج و آن را در نایلون های کوچک به صورت نازک بسته بندی کنید.
2-اگر بسته ای کوچک رب را برای 10تا20 دقیقه در دمای محیط قرار دهید ،یخشان به سادگی باز میشود.
3-بهتر است گوجه فرنگی را به صورت درسته و پوست کنده داخل فریزر بگذارید.برای یخ زدایی هم کافی است که آن را از یک ساعت قبل از مصرف،از فریزر خارج کنید.
4-انداختن گوجه های یخ زده داخل قابلمه خورشت یا ماهیتابه امل هم روشی سریع برای بازکردن یخ آن ها است.

خشکبار
1-برای فریزر کردن خشکبارهایی مانند انواع آجیل و میو های خشک،باید آنها را درون نایلون ضخیم روشنی بریزید و پس از خارج کردن هوای داخل نایلون ،درش را محکم گره بزنید.سپس نایلون را درون ظروف پلاستیکی مخصوص فریزر بگذارید و پس از بستن در آن،داخل فریزر بگذارید.بهترین و مناسب ترین راه برای باز کردن یخ خشکبار،قرار دادن آنها به مدت 2تا 3ساعت در دمای محیط است.
2-میتوانید میو ه های خشک را به جای فریزر کردن،داخل کابینت آشپزخانه نگهداری کنید چون مدت زمانی ماندگاری این خوراکی ها بالاست.
3-در صورت امکان ،آجیل های خام یا شور را با پوستشان فریزر کنید.این کار باعث از دست نرفتن کیفیت طعم آنها هنگام یخ زدایی میشود.